4 годишното дете, паднало от ескалатор във Варна, е на командно дишане и в мозъчна кома

4 годишното дете, паднало от ескалатор във Варна, е на командно дишане и в мозъчна кома
4-годишното дете, паднало от ескалатор във Варна, е с комбинирана травма, остава на командно дишане и в мозъчна кома. Това съобщи на пресконференция проф. Дико Бошнаков, заместник-председател на Съвета на директорите на МБАЛ "Св. Анна" във Варна, където е
A A+ A++ A

4-годишното дете, паднало от ескалатор във Варна, е с комбинирана травма, остава на командно дишане и в мозъчна кома. Това съобщи на пресконференция проф. Дико Бошнаков, заместник-председател на Съвета на директорите на МБАЛ "Св. Анна" във Варна, където е настанено детето.

Момченцето е с комбинирана травма, която засяга гърдите, корема, крайниците и главата, поясни проф. Бошнаков. Има сътресение на мозъка. Детето е прегледано от неврохирург, който информира, че евентуално има счупване на първи шиен прешлен. Проф. Бошнаков, поясни, че това е много опасно, тъй като бързо може да се развие оток на мозъка. Утре предстои да се направи скенер за доуточняване.

Засега е ясно още, че детето е и с травма на белите дробове. Кардиолог също е направил преглед, като за момента няма патология при сърцето. Проблеми е имало в корема. Още при постъпване на момчето е открито разкъсване на слезката и дванайсетопръстника.

Направена е операция, с която е отстранена слезката и е спряно кръвотечението в корема. Детето е на командно дишане. Непрекъснато се правят консултации. Установени са общо шест фрактури. Три фрактури на таза, на ляво бедро, лява предмишница и мишница, поясни проф. Бошнаков. Те са предизвикали и травмативен шок.

Утре предстои операция на бедрото, предмишницата и мишницата. Според проф. Бошнаков в момента не може да се каже как ще се развие състоянието на детето.

Той увери, че се прави всичко необходимо, в динамика се следи състоянието в реанимацията. Не е съобщено за съпътстващи заболявания.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници