МЗ: Не отговарят на истината твърдения за съкращения в държавните болници

МЗ: Не отговарят на истината твърдения за съкращения в държавните болници
Във връзка с разпространеното писмо до второстепенните бюджетни разпоредители на Министерство на здравеопазването заявяваме, че изисканата информация за евентуални съкращения не засяга заетите с лечебна дейност в тези структури, съобщават на сайта си от М
A A+ A++ A

Във връзка с разпространеното писмо до второстепенните бюджетни разпоредители на Министерство на здравеопазването заявяваме, че изисканата информация за евентуални съкращения не засяга заетите с лечебна дейност в тези структури, съобщават на сайта си от МЗ.

С писмото се изисква информация за възможността за оптимизиране и преструктуриране на общата администрация. Поставените кратки срокове за отговор са във връзка с поетите от МС ангажименти за съкращения в административния апарат до края на август.

В МЗ е създадена работна група, която да обобщи представената информация за незаетите щатни бройки и да изготви предложение до МС за оптимизиране на общата численост на работещите в системата на здравеопазването. МЗ не желае централизирано да бъдат взети решения, които ще са в ущърб на съответните звена.

МЗ разполага с информация, предоставена от структурите, за над 700 незаети места в системата. Разпратеното от Главния секретар писмо не е разбрано правилно от социалните партньори, още повече не отговарят на истината твърдения за съкращения в държавните болници.

#МЗ #съкращения #болници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници