Отстраниха далака на детето, паднало от 10 метра във Варна

Отстраниха далака на детето, паднало от 10 метра във Варна
A A+ A++ A

Детето, което бе повлечено от ескалатор и падна от 10-метрова височина във Варна, е оперирано по спешност. Далакът му е отстранен, съобщи "24 часа", цитирайки Днес+.

Пострадалото дете е на три и половина години и е настанено в реанимация в медикаментозна кома със счупени ляв крак и лява ръка, счупен таз и ребра.

Според информация на родителите му състоянието на детето е стабилизирано.

Медици от всички болници във Варна в момента провеждат спешен консултативен съвет, на който трябва да се вземе решение какви животоспасяващи интервенции да бъдат направени на детето.

Предприето е незабавно проучване на причините за инцидента.

Лекар е бил първият човек, който е оказал помощ на 4-годишното дете след падането в мола във Варна вчера. Медикът е бил сред посетителите на търговския център, съобщиха очевидци на страшния инцидент.

Според разказа им детенцето се е изтърсило от третия на първия етаж, в близост до ескалатора, който води към подземното ниво.

„Чу се ужасяващ звук, все едно се спука балон. За секунди всички хора замръзнахме като вцепенени. Първите, които се окопитиха, започнаха да звънят на Бърза помощ. Веднага се появи един човек, който каза, че е лекар.

Отначало помислихме, че детенцето е мъртво. Едното му краче стана синьо и се наду ужасно. Устичката му също беше посиняла. Лекарят каза, че има пулс, но се съмняваше за счупен таз и не посмя да го бута или мести. След около 7-8 минути детенцето изхлипа", разказа свидетелка на ужасяващата трагедия.

Спешните медици пристигнали изключително бързо.

Междувременно охраната на мола издирвала родителите, но неуспешно.

#дете #Варна #ескалатор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино