КНСБ настоява здравният министър да не съкращава работещи в МЗ

КНСБ настоява здравният министър да не съкращава работещи в МЗ
Незабавно да бъде оттеглено писмото за десетпроцентно съкращение в структурите, финансирани от Министерство на здравеопазването (ЦСМП, РЗИ, ДМСГ, психиатрични болници, центрове за трансфузионна хематология и други). За това настояват в официално писмо до
A A+ A++ A

Незабавно да бъде оттеглено писмото за десетпроцентно съкращение в структурите, финансирани от Министерство на здравеопазването (ЦСМП, РЗИ, ДМСГ, психиатрични болници, центрове за трансфузионна хематология и други). За това настояват в официално писмо до министъра на здравеопазването Таня Андреева от Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) – КНСБ, съобщиха от КНСБ.

В писмото си до министъра ФСЗ – КНСБ заявява, че в противен случай ще поиска официално оставката на главния секретар на МЗ Теодора Андреева, която е разписала писмото до директорите на държавните болници и учреждения. Ръководството на ФСЗ – КНСБ категорично се противопоставя на искането на МЗ, още повече, че в края на миналата седмица бе актуализиран Републиканският бюджет за 2013 г. и средствата в бюджета на МЗ бяха увеличени.

ФСЗ – КНСБ алармира, че въпросът за намаляване на броя на работещите не е обсъждан в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество. Синдикатът завява своето притеснение, че намаляването на екипите на спешната помощ и на броя на работещите в другите лечебни и здравни заведения ще влоши качеството на медицинската помощ в държавата.

По БГНЕС

#КНСБ #Таня Андреева #МЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници