Бойко Пенков: Приоритет е гарантирането на надеждна система за здравно осигуряване

Бойко Пенков: Приоритет е гарантирането на надеждна система за здравно осигуряване
Приоритет в Националната здравна стратегия 2014 – 2020 г. е гарантирането на надеждна система за здравно осигуряване на всички български граждани. Снимка: www.vitosha-hospital.com
A A+ A++ A

„Приоритет в Националната здравна стратегия 2014 – 2020 г. е гарантирането на надеждна система за здравно осигуряване на всички български граждани“, заяви за Радио „Фокус” заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

Според Пенков, друга важна цел е изработването на концепция за развитието на електронно здравеопазване в България. „Разчитаме, че ще бъде подкрепена и третата приоритетна област, която е за рационализация на системата за финансово управление и контрол в здравеопазването.

Това би дало нови стимули на лекарите, на зъболекарите, на фармацевтите, бакалаврите по здравни грижи за мотивирана работа в сектора”, отбеляза заместник-министърът. Пенков допълни, че за реализиране на здравната стратегия ще се разчита, както на национално финансиране, така и на съфинансиране от европейски фондове за следващия програмен период.

#концепция #лекари #съфинансиране #период #здравеопазване #управление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници