Папазов: Невъзможно беше да открием пътен възел "Яна" по-рано

Папазов: Невъзможно беше да открием пътен възел "Яна" по-рано
Според Папазов откриването на пътен възел "Яна" е невъзможно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не е било възможно да бъде открит за движение по-рано новият участък от автомагистрала „Хемус” при пътен възел „Яна”, където вчера стана тежка катастрофа. В това е категоричен транспортният министър Данаил Папазов, който гостува в сутрешния блок на Нова телевизия във вторник.

Той беше един от свидетелите на тежкия инцидент, при който загинаха двама души, а петима бяха ранени.

Той подчерта, че пътният възел е пуснат в експлоатация само с акт 15, при положение че отсечката може да се открие след издаване на акт 16. „Действително, трябва всеки пътен възел да бъде завършен и тогава да влезе в експлоатация”, категоричен бе транспортният министър.

Папазов прогнозира, че до края на седмицата ДАИ трябва да има нов шеф.

По думите му се обсъждат имената на 6-7 човека за поста шеф на Държавна автомобилна инспекция като според него трима са най-подходящи, по мнението на министъра това са Ганев, Чавдар Васев, Трендафилов. „Това са имена, които са от дълги години в този бранш. И дори някои от заместниците, които работят в ДАИ е възможно да бъдат избрани за поста”, категоричен бе той.

Наскоро се появи информация, че от септември българските превозвачи ще плащат нови допълнителни такси в Турция.

„Предприели сме всички необходими мерки. Написали сме писмо до моя турски колега. Помолихме го за среща преди 1-ви септември, когато ще влязат в сила на комунике 68 от 7 август. До момента имаме само неофициална информация, че това „Да” действително не застрашава България да заплаща тази големи такси. Надявам се тези дни да получим официален отговор”, заяви още Папазов.

#Данаил Папазов #ДАИ #Яна #Турция #Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници