Бременна и красива – как се постига?

Бременна и красива – как се постига?
A A+ A++ A

През бременността тялото ни неизбежно се променя. Всяка част от него малко или много претърпява различни изменения. Дори бременността да е била дългоочаквана и желана, невинаги тези промени се приемат леко от бъдещата майка. Как да запазим добро самочувствие въпреки промените на тялото ни и да се харесваме през тези прекрасни 9 месеца?

  • Не яжте като за двама, като за трима, като за последно или както никога досега. Хапвайте умерено и разумно, не спазвайте строга диета, но и не се тъпчете. Подбирайте здравословни храни, предимно зеленчуци, плодове, бобови храни и нетлъсти меса. Вашето хранене е важно за вашето бебе. Високото качество е за предпочитане пред голямото количество.
  • Грижете се за кожата си. Стриите са най-големият враг на кожата по време на бременност. Подберете добър продукт, който да подобри еластичността на кожата ви, и се мажете един, дори два пъти на ден, особено в областите, подложени на най-голямо увеличаване на обема – корем, гърди, ханш и бедра. Не забравяйте слънцезащитата – през бременността пигментацията се усилва многократно. За за избегнете появата на пигментни петна, винаги преди излагане на слънце нанасяйте крем не само на лицето, но и на другите непокрити части на тялото.
  • Обърнете внимание на косата си. Като се бременна, не значи, че не можете да се подстригвате или боядисвате. Единственото, с което е добре да се съобразите, е да изберете по-щадяща боя за коса заради по-агресивните оцветители в нея.
  • Не забравяйте детайлите – веждите, маникюра, епилацията. Макар и дребни, те придават завършен вид на всяка жена.
  • Подбрете подходящи дрехи – за да бъде удобна една дреха, не е задължително да е грозна. Откажете се от дрехите с кройка на чувал, ако искате да останете женствена. Клин с туника или широка рокля могат да бъдат чудесен избор.
  • Движете се, работете, бъдете социално активна. Бременна не означава болна. Можете да имате наситено и интересно ежедневие, макар и с голям корем. Социалните контакти разведряват и повдигат настроението. Ако се чувствате добре и бременността ви не е рискова, няма никакъв проблем да продължите да работите. Ще се чувствате много по-полезна.
  • Спортувайте. Ако сте спортували, преди да забременеете, бременността не е причина да намалите драстично двигателната си активност.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници