Няма изтичане на газ към момента от столичния китайски ресторант

Няма изтичане на газ към момента от столичния китайски ресторант
Районът пред китайския ресторант в София остава отцепен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Няма изтичане на газ в момента."

Това каза пред БНР директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов в понеделник, по повод взрива от снощи пред Руската църква в столицата.

"Смятаме, че взривът се е случил след изтичане на газ пропан-бутан от бутилка, която се е разтекла в Китайския ресторант. 14 бутилки с газ намерихме на мястото. Според един от собствениците би трябвало да има още една бутилка, която не можахме да я намерим от развалините", допълни още той.

В 09:00 часа започва първоначалният оглед на сградата на китайския ресторант, в рамките на деня ще има яснота какви са щетите и какво е положението в сградата.

Попитан защо не се виждаше пожар и нямаше и пушек след избухването на газовата бутилка, той отговори, че ако взривът беше станал беше навън, щеше да се види огънят. "Тъй като е вътре смятаме, че кислородът е отишъл за експлозията, поради което и пламък не се вижда, това е сложен процес", добави Николов.

Остава отцепен районът около китайския ресторант на бул. „Цар Освободител". При взрива вчера пострадаха 11 души, един е с опасност за живота. Той остава в много тежко състояние, съобщиха от пресцентъра на „Пирогов".

#София #Николай Николов #Пирогов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници