ДАНСwithme, ден 64: Бунтът няма умора, отново иска оставка

ДАНСwithme, ден 64: Бунтът няма умора, отново иска оставка
Снимка: danswithme.com
A A+ A++ A

Независимо от наситения с емоции и събития ден на протести и контрапротести, в който депутатите от мнозинството отхвърлиха ветото на президента върху актуализацията на бюджета, недоволните от правителството на Пламен Орешарски за 64-ти път поискаха оставка на традиционния си вечерен митинг шествие. Събралите се блокираха за кратко площада пред Министерски съвет. По данни на МВР към 20 ч те са били около 200 души.

Протестиращите скандираха „Оставка” и "Мафия", вееха български флагове и знамена на ЕС, надуваха свирки и вувузели. След това тръгнаха към Народното събрание начело с барабанчици и младежи, които носежа плаката "България каза: Орешарски, върви си!".

Протестиращите освиркаха упправляващите, които днес отхвърлиха ветото на президента върху актуализацията на бюджета и обещаха през септември отново да се съберат хиляди по улиците и площадите на София.

Пред Народното събрание демонстрантите освиркаха депутатите и отново скандираха „Оставка”, „Мафия”, "Червени боклуци". Някои от издигнатите плакати гласяха: „Палачите платиха автобусна екскурзия, за да се срещнат с жертвите си”, „Не погребвайте държавата ни”, „Ако Ботев, Левски и Алеко бяха живи, къде ли щяхте да се денете?”.Част от протестиращите застанаха пред служебния вход на парламента, където също свиркаха и скандираха лозунги за оставка.

Около 21.30 часа протестиращите се разотидоха.

#протест #Орешарски #правителство #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници