Най-богатият депутат спечелил 3,2 млн. лв. от препарати за растителна защита

Най-богатият депутат спечелил 3,2 млн. лв. от препарати за растителна защита
Веселин Пенев Снимка: "168 часа"
A A+ A++ A

Най-богатият депутат в 42-то Народно събрание, Веселин Пенев, е натрупал състоянието си от търговия с препарати за растителна защита. Инвестицията във всяка молекула е между 10 и 100 млн. долара, съобщава "168 часа".

Партньорите му от Израел, заедно със световните гиганти в химията BASF и "Байер", са в първата тройка по растителна защита на българския пазар.

Депутатът от ДПС Веселин Пенев, който според Сметната палата има спестявания от 3,2 млн. лв., доскоро не си е позволявал луксозен начин на живот. От известно време обаче той кара супермощни БМВ-та, носи само костюми на "Дзеня" и спортни дрехи на "Долче и Габана", а на ръката му стои часовник за малко над 10 хил. долара от специална лимитирана серия на "Юлис Нарден".

Целта на произвежданите от него препарати е не само да се защитят посевите от болести и плевели, а да се повишат и добивите от царевица, пшеница, рапица и слънчоглед.

"След стотици проведени опити и изследвания само една от тези молекули в крайна сметка се оказва подходяща", разкрива Веселин Пенев.

В агрохимията създаването на нова молекула, на ново активно вещество е най-скъпият процес. Изследванията са секретни, всеки концерн си пази тайните.

#Народно събрание #Веселин Пенев #Пенев #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници