Протестиращи блъскаха колата на Десислава Атанасова

Протестиращи блъскаха колата на Десислава Атанасова
Протестиращите освиркват сградата на парламента Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращите, които бяха застанали около входовете на НС, постепенно се изтеглиха към кръстовището на ул. "Московска" с "11 август", тъй като предполагат, че автомобилите на депутатите ще преминат именно от там, предаде БГНЕС.

Един от депутатите, който се попита да премине оттук с личния си автомобил, беше бившият здравен министър от ГЕРБ Десислава Атанасова. Непосредствено в кръстовището между двете улици, протестиращите оградиха автомобила й и започнаха да я освиркват и да блъскат автомобила и да хвърлят различни предмети по него.

На Атанасова й се наложи да продължи с колата си в посока бул. "Дондуков", за да търси друг начин да стигне до сградата на парламента. Ул. "Московска" е блокирана и оглеждат всеки един от преминаващите по улицата автомобили. Пропускат само онези, за които са абсолютно сигурно, че вътре не пътуват депутати.

Малко по-рано днес нямаше проблеми депутати да влизат пеша през загражденията на парламента откъм храм-паметника "Св. Александър Невски". Оттам премина депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова без изобщо да бъде забелязана от повечето от протестиращите.

Още от ранните часове на деня сградата на Народното събрание е оградена от полицаи и жандармерия. Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано. Протестиращите освиркват и надуват вувузели. Пред сградата на парламента протестиращите са доста по-малко от тези на ул. "Московска". И тази сутрин върху паметника на Цар Освободител протестиращите са поставили надпис, с който напомнят на депутатите първия куплет и припева от химна на България. Пред парламента има и фото-арт инсталация с лицата на Пламен Орешарски и Делян Пеевски.

Очаква се пред парламента да пристигнат и контрапротестиращите в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Днес депутатите заседават извънредно и ще обсъждат и гласуват на трето четене актуализацията на Бюджет 2013 след наложеното вето от президента Росен Плевнелиев.

#протест #Народно събрание #Десислава Атанасова #автомобил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници