Папазов: По-високи заплати ще спрат корупцията в ДАИ

Папазов: По-високи заплати ще спрат корупцията в ДАИ
Според Папазов в ДАИ са нужни по-високи заплати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По-високите заплати на служителите в автомобилната инспекция ще ограничат корупционните практики, заяви на посещение в Русе в четвъртък министърът на транспорта Данаил Папазов, цитиран от БГНЕС.

Във връзка с повдигнатите обвинения срещу шефа на агенцията Валентин Божков и останалите служители, министър Папазов коментира, че трябва да се направи много сериозно преглед на цялостната дейност на "Автомобилна администрация".

"Не е тайна, че трябва да се преразгледат и заплатите - не да бъдат те ниски и съответно да създават предпоставка за такива корупционни практики. Действително трябва да има интерес във всеки служител, някак да се обвърже резултатът от неговата дейност и работата му със заплащането. Това нещо трябва действително да се види как да бъде структурно променено и законодателно, за да можем да спрем да говорим за "Автомобилна администрация" като за корумпирана система", каза Папазов.

Той потвърди, че Валентин Божков е депозирал оставката си, но дали тя ще бъде приета или Божков ще бъде уволнен, ще стане ясно в понеделник. Въпреки че името на автомобилния шеф не е било споменавано в сигналите за корупция, изпратени до транспортното министерство, той носи отговорност за действията на подчинените си.

"В понеделник - имам и писмо вече от прокуратурата за обвиненията, които са получили съответно нашите служители от "Автомобилна администрация". Очакваме, след като се приберем в министерството, да се запознаем на място и ще вземем мерки", добави още министър Папазов.

Министърът на транспорта коментира и напрежението около увеличаването на таксите за превозвачите от турска страна. По думите му документът не се отнася до България и страните, с които Турция има подписани двустранни спогодби.

Въпреки това е поискана среща с турските власти за изясняване на ситуацията.

#Данаил Папазов #ДАИ #Валентин Божков #Русе #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници