Станишев: Ред е ЕС да отговори на очакванията на Хърватия

Станишев: Ред е ЕС да отговори на очакванията на Хърватия
По думите на Станишев ПЕС е политическото семейство, което е най-ангажирано с процеса на разширяване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ПЕС приветства положителния вот за силна и прогресивна Хърватия, която да влезе в ЕС, заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Това той направи по повод решението на гражданите на Хърватия, които на референдум гласуваха „за“ членството на страната си в ЕС, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Това е исторически момент за Хърватия, както и добра новина за Балканите и за процеса на разширяване“, отбеляза Станишев.

Той изтъкна огромните усилия, които хърватският народ неуморно полагаше през последните осем години, за да постигне целите, заложени в преговорите за присъединяване.

„Сега е ред на ЕС да отговори на очакванията на хърватския народ“, каза още президентът на Партията на европейските социалисти.

Сергей Станишев поздрави Социалдемократическата партия за позитивната кампания за присъединяването на страната към Европейския съюз.

„С премиер като Зоран Миланович и президент като Иво Йосипович Хърватия ще бъде една жизнена и позитивна сила в ЕС“, добави Станишев.

Той напомни, че ПЕС е политическото семейство, което е най-ангажирано с процеса на разширяване.

Станишев коментира още, че сега е важно страните – членки на ЕС, да ратифицират договора за присъединяване без забавяне, за да може членството да стане факт на 1 юли 2013 г.

#Сергей Станишев #ПЕС #БСП #Хърватия #ЕС #Европейския съюз #Зоран Миланович #Иво Йосипович #президент #премиер #Партията на европейските социалисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници