Общо 11 души са пострадали при взрива край Езерово

Общо 11 души са пострадали при взрива край Езерово
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общо 11 души са пострадали при взрива край Езерово. Това заяви за Радио „Фокус”-Варна д-р Антоанета Касабова от Бърза помощ-Варна. Седем от тях са отведени във Военноморска болница - Варна с различна степен изгаряния, като не се знае точното им състояние. Една жена е с контузия на главата, а друга е потърсила помощ във филиала в Белослав. Д-р Касабова посочи, че от втория взрив са пострадали 9 души, така заедно с първите двама пострадалите при инцидента край Езерово стават 11 души.

Пет противопожарни автомобила продължават гасенето на двете цистерни, каза Ивана Милева, говорител на ОДМВР-Варна. По нейни данни 3-ма от пострадалите пожарникари са отведени за лечение във Военноморска болница-Варна, като за сега не се знае състоянието им, тъй като лекарите им обработват травмите. Други две жени с по-леки наранявания също са прегледани от лекар. "Това е информацията, с която разполагаме към момента, все още се уточнява точният брой на пострадалите", каза още Милева.

ВМА Варна има пълна готовност да поеме пострадалите от взрива край село Езерово, съобщи за „Фокус” ген. Стоян Тонев, директор на Военномедицинска академия (ВМА). Ген. Тонев обясни, че във Варна има клиника по изгаряния. В момента във варненския филиал на ВМА са постъпили петима пострадали от взрива. „Един от пострадалите е с 90 процента изгаряния, което е състояние на границата на живота. В момента обработват още 4 души от втория взрив. Те са пожарникари. Изгарянията им са по-леки – между 10 и 20 процента”, посочи ген. Стоян Тонев.

#пострадали #Езерово #пожар #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници