Правителството реши: Откриваме ГКПП „Маказа“

Правителството реши: Откриваме ГКПП „Маказа“
Правителството прие решение за откриване на граничен контролно-пропускателен пункт между България и Гърция – "Маказа". Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Правителството прие решение за откриване на граничен контролно-пропускателен пункт между България и Гърция – "Маказа". Той ще свързва градовете Хасково и Кърджали с Комотини и Александруполис, предаде БГНЕС.

Изграждането на ГКПП "Маказа" като последен елемент от Общоевропейския транспортен коридор №9, значително ще облекчи преминаването на българо-гръцката граница, като поеме част от преминаващите през останалите гранични пунктове между двете страни.

По реда на действащото от 2009 г. междуправителствено споразумение с Гърция, на новия пункт ще се осъществява съвместен контрол при преминаване на границата.

Това позволява едно лице да бъде спирано само веднъж за извършване на проверка при влизане и излизане. Беше одобрен и проектът на нов двустранен документ, който регламентира мястото на извършване на съвместния граничен контрол. Това ще бъде ГКПП "Маказа", на българска територия.

#Маказа #коридор #проверка #пункт #територия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници