ДКЕВР иска обяснение от ЧЕЗ за авариите в София в понеделник

ДКЕВР иска обяснение от ЧЕЗ за авариите в София в понеделник
Вчерашната авария в електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ в София не би трябвало да се квалифицира като форсмажор или непреодолима сила, смята Божков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В ДКЕВР говорим върху възможността да изискаме информация и анализ от ЧЕЗ за вчерашната авария в столицата“, заяви един от членовете на държавния регулатор Еленко Божков, предава БГНЕС.

Българският потребител има право съгласно общите условия на договора, който има с ЧЕЗ, да предприеме действия за защита на правата си, самите действия са описаните в общите условия, подчерта Божков.

„Ако клиентите на ЧЕЗ се чувстват ощетени от аварията, могат да предприемат съдебни искове“, отбеляза той.

Вчерашната авария в електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ в София не би трябвало да се квалифицира като форсмажор или непреодолима сила, смята Божков.

„Доколкото разбрах аварията се е случила след заработване на защита вследствие на несиметричност в измерителни трансформатори, предизвикана от по-голямото натоварване на кабела вследствие на подготовка на ремонтни работи“, добави той.

Обикновено под форсмажор се разбират непреодолими природни бедствия, но към форсмажорните обстоятелства спадат и редица обществени явления като стачки, уточни Божков и напомни, че БТПП издава сертификати за форсмажорни обстоятелства, ако някой ги изиска.

#ДКЕВР #ЧЕЗ #Еленко Божков #авария #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници