"София диша - Словото зове" и на улица "Ангел Кънчев" в неделя

"София диша - Словото зове" и на улица "Ангел Кънчев" в неделя
"София диша" за втора поредна неделя на "Ангел Кънчев". Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

Фестивалът "София диша" ще се проведе за втора поредна неделя на улица "Ангел Кънчев", под надслов "Словото зове".

Там на 11.08 от 16 до 22 часа ще е фестивалът за култура и изкуства, като акцент бъде сложен на литературата.

От Gourmet Publishing ви призовават да се потопите в една уютна, топла и приветлива обстановка извън дома. Ще може да усетите великолепната кулинарна традиция на Южна Франция или да разберете какво е „Угощението на Джон Сатърнъл” в средновековна Англия или просто да поиграете на вкусове и аромати.

На „София диша – Словото зове“ също така ще бъде представена специфичната интерактивна литературна форма, известна като книга-игра. По време на фестивала ще можете да се срещнете с някои от старите и новите автори, да научите всичко, което ви интересува за миналото, настоящето и бъдещето на жанра.

В неделя от 18.30 часа, издателска къща Жанет 45 е поканила специално за събитието Георги Господинов, който ще дава автографи на новата си книга с разкази „И всичко стана луна" и старата "нова" книга „И други истории".

Paper Cake пък организират публично четене с Тома Марков на неговата нова серия "стихотворения за игра", която предстои да излезе съвсем скоро.  По повод „литературната" тема тази неделя ще се състои и т. нар. Писателибезкниги – поредица събития, на които неиздавани автори биват прочетени пред публика от свои колеги.

След тази неделя „София диша" продължава с тематичната си централна обиколка на 18 август, на улица "Пиротска", с надслов „Ветрове от цветове".

#София диша #Пиротска #Георги Господинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници