Великобритания разследва кампанията срещу имигрантите

Великобритания разследва кампанията срещу имигрантите
Британският регулаторен орган в сектора на рекламата днес обяви, че е започнал разследване във връзка с кампанията „Вървете си вкъщи!". Снимка: www.24chasa.bg
A A+ A++ A

Британският регулаторен орган в сектора на рекламата днес обяви, че е започнал разследване във връзка с кампанията „Вървете си вкъщи!”, с която британското правителство призовава незаконните имигранти да се върнат в родната си страна под заплаха от арест, предаде АФП, цитирана от агенция „Фокус“.

„Получихме около 60 жалби, предимно заради израза „Вървете си вкъщи”, който е определен като агресивен и безотговорен, тъй като напомня лозунгите, използвани от расистки групи по време на атаките им срещу имигранти и може да предизвика или изостри междурасовото напрежение”, заяви говорителят на регулатора.

Миналия месец по улиците на няколко квартала, с предимно чуждестранно население в Лондон, бяха пуснати листовки против имигрантите. Огромни афиши казваха: „Вие сте незаконно във Великобритания? Върнете се вкъщи или рискувате да бъдете арестувани.”

#имигранти #жалби #арест #напрежение #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници