Йовчев: МВР няма задължения към бизнеса

Йовчев: МВР няма задължения към бизнеса
Йовчев е категоричен, че МВР няма задължения към бизнеса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Министерство на вътрешните работи (МВР) няма неразплатени задължения с бизнеса, но има количество от средства, които не са гарантирани в сегашния бюджет, които могат да попречат на нормалното функциониране на ведомството."

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев за БНТ в петък.

Той обясни, че министър-председателят и министърът на финансите са се ангажирали независимо от резултата на дебата за бюджета, средства ще се намерят. „Ще изпълним обещанията, които са поети към служителите", допълни още министърът на вътрешните работи. По думите на вътрешния министър "в бюджета имаме надценена приходна част".

Трябва да има предварителни консултации, преди да се прегласува бюджета. Консултациите трябва да са с браншови организации, социални групи и да се обмисли дали може да има и други решения.

По повод протестите на 23 юли Йовчев призна, че "ако се стигне до едно такова нещо, не може да се търси вина в полицията. Вина трябва да се търси в тези, които опитаха и упражниха насилие спрямо народни представители и други български граждани. Демокрацията има една съществена характеристика: „Насилието под никаква форма не може да бъде средство за решаване на политически цели."

#Цветлин Йовчев #бюджет #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници