Протестът, ден 51: Надлъгване с полицията

Протестът, ден 51: Надлъгване с полицията
Снимка: danswithme.com
A A+ A++ A

В надлъгване с полицията премина тазвечершният, 51-ви протест срещу правителството на Пламен Орешарски в столицата. Протестиращите се събраха пред Министерски съвет във видимо намалял състав и към 20.00 часа по данни на МВР техният брой е бил около 200. Те блокираха движението на пл. „Независимост”, свиреха със свирки и вувузели, биеха барабани.

На площада се чуваха освирквания и викове „Оставка". Много от протестиращите развяваха национални флагове и знамена на ЕС.

На някои от издигнатите плакати лозунги беше изписано: „Отлитайте и не се връщайте”, „Пазете се от тия: БСП, ДПС, „Атака”, „България каза: Орешарски, върви си”. „Данъците според доходите”.

Малко след 20 часа шествието тръгна към сградата на парламента и Орлов мост, водено от млада жена в бански костюм, чието тяло бе изрисувано в цветовете на националния флаг.

Полицейски кордон заедно с няколко служебни автомобила се опита да попречи на протестиращите да стигнат до Орлов мост. Те обаче минаха през подлезите, блокираха бул. „Цар Освободител” и се върнаха при полицейския кордон до СУ „Св. Климент Охридски”. След това отново се отправиха към Орлов мост и го блокираха. След като изпяха българския химн, част от тях се разотидоха, а друга се върна пред парламента.

Малобройни протести срещу правителството на Пламен Орешарски имаше и в други градове на страната.

#протест #Орешарски #правителство #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници