Плевнелиев: Виновните за трагедията в „Ораново“ ще понесат отговорност

Плевнелиев: Виновните за трагедията в „Ораново“ ще понесат отговорност
„Поднасям съболезнованията си на близките и колегите на загиналите“, казва държавният глава. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вярвам, че виновните за трагедията в рудник „Ораново“ ще понесат своята отговорност“, се посочва в позиция на президента Росен Плевнелиев, предава „Фокус“.

През последните две седмици с безпокойство и тревога следях развитието на издирвателната операция в рудник „Ораново“. Всички ние бяхме водени от надежда и искрена вяра, че усилията ще се увенчаят с успех и затрупаните миньори ще бъдат открити живи. За съжаление, днес с покруса научихме новината за потвърдената им гибел“, казва президентът.

Възхищавам се на отдадените и последователни действия на спасителните екипи, които положиха изключителен труд, за да се притекат на помощ на пострадалите. Те се превърнаха в рядък пример за съпричастност и героизъм и спечелиха благодарността и уважението на цяла България“, посочва Плевнелиев в изявлението си.

„Вярвам, че започналото разследване без забавяне ще разкрие причините за инцидента и ако се установи липса на адекватен контрол или неспазване на мерките за безопасност, виновните ще понесат своята отговорност.“

„Поднасям съболезнованията си на близките и колегите на загиналите.“

#Ораново #миньори #загинали #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници