Кметът на Симитли иска наказания за управата на рудник „Ораново"

Кметът на Симитли иска наказания за управата на рудник „Ораново"
Според Апостолов трябва да има наказания за управителите на мина "Ораново".
A A+ A++ A

Кметът на Симитли Апостол Апостолов изказа най-искрените си съболезнования и съпричастност към трагедията в семейството на поредния загинал в рудник "Ораново" Асен Грънчаров от Благоевград.

"Потресен съм от това, че тази мина сее смърт и уби хора в млада и дееспособна възраст. Днес от ръководството на рудника са опитали да скрият, че 49-годишният мъж е издъхнал в галерия на 200 метра под земята. Първоначално информираха, че работникът е получил инфаркт минути след като е дошъл в мината, преди да влезе в забоите", коментира кметът Апостолов, цитиран от "Дарик".

"Не знам какво още трябва да стане, за да се предприемат действия по стопиране на тези трагични инциденти. Не трябва да се действа на парче. Не може преди ден директорът на Областната инспекция по труда в Благоевград Петър Попадиин да говори пред медиите и други институции, че всичко в мината е било наред, че са спазвани трудовите норми и издавани предписания, в същото време днес - отново труп там. Управителят на рудника Валери Манов и Петър Попадиин са стари приятели от комсомолските години. Като представители на Профсъюзите са били заедно в тази мина. Шайката около Манов трябва да бъде наказана", категоричен е кметът на Симитли.

Той смята, че хората, които работят в рудника - настоящи или бивши, трябва да започнат да говорят открито за всички неуредици.

#Апостол Апостолов #Симитли #Ораново #Валери Манов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници