Българите от изгорелия във Франция автобус се прибраха

Българите от изгорелия  във Франция автобус се прибраха
Българите от изгорелия във Франция автобус днес следобед се прибраха в родината си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българите от изгорелия във Франция автобус днес следобед се прибраха в родината си, предаде БГНЕС. Злополучното пътуване отне три дни на 50-те пасажери, сред които имаше и семейства с малки деца. Хората са направили подписка, с която ще настояват за обезщетение.

Те ще се съберат в петък в Русе, за да организират по-нататъшните си действия. Автобусът пристигна на автогарата в Русе след 24-часов преход от Ница до България. Хората разказаха, че най-напред в задната част на автобуса шофьорът е видял пушек и е отбил на паркинг, след което заедно с колегите си е слязъл да провери.

При отварянето на капака са избухнали пламъци и въпреки опитите да ги угасят с пожарогасители, не са успели. Настъпила е паника сред пътниците, тъй като първоначално вратите са блокирали и хората са възнамерявали да чупят прозорците. Все пак вратите са се отворили и всички са наскачали навън. Започнали са да изхвърлят багажа от багажните отделения, тъй като в горната част всичко е било неспасяемо.

За щастие няма изгорели документи, но са унищожени компютри, бижута, ценности и пари. Управителят на превозваческата фирма "Красен Хармани" Йордан Шилков пристигна в Русе заедно с пасажерите, тъй като лично е отишъл да ги вземе.

Той каза, че фирмата е реагирала напълно адекватно и само за два часа и половина след сигнала за инцидента е била създадена организация за нов автобус, който да отиде до Ница.

#пътуване #действия #Ница #багажа #документи #инцидента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници