Американската икономика забавя темпове

Американската икономика забавя темпове
Брутният вътрешен продукт (БВП) на САЩ се очаква да се е увеличил с едва 1% през второто тримесечие. Снимка: finance.bnr.bg
A A+ A++ A

Брутният вътрешен продукт (БВП) на САЩ се очаква да се е увеличил с едва 1% през второто тримесечие, предава Ройтерс, цитирана от econ.bg.

Това е почти двойно по-ниско от 1.8%, отчетени през първите месеци на годината. Някои прогнози са дори по-негативни и предвиждат ръст от 0.4%. Затегнатата фискална политика, бавното придвижване на наличните стоки и намаленото търсене в световен мащаб са сред причините за по-ниски очаквани резултати между април и юни 2013 г.

„Аналитиците разчитат на доброто потребление и пазарите за недвижими имоти, но най-вероятно втората половина на годината ще се окаже по-силната“, коментира Раян Суийт, старши икономист в Moody's.

Ако негативните прогнози се окажат оправдани, то САЩ ще отчете трето поредно тримесечие със стойности на ръста под 2%. Очакванията са бавният растеж да се припише на промяната във фискалната политика и по-ниските нива на производство.

#политика #резултати #прогнози #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници