Цветанов: Извеждането на депутатите с бял автобус е висока професионална некомпетентност

Цветанов: Извеждането на депутатите с бял автобус е висока професионална некомпетентност
„Няма как да изведеш депутати по този начин, без да провокираш протестиращите отвън да проявят агресивност”, заяви Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Решението за извеждане на депутатите с бял автобус е резултат от високата професионална некомпетентност на министъра на вътрешните работи и на главния секретар“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов по повод обсадата на парламента в нощта на 23 юли и опита за извеждане на депутатите от сградата на НС, предава „Фокус“.

Няма как да изведеш депутати по този начин, без да провокираш протестиращите отвън да проявят агресивност“, заяви Цветанов.

Разбира се, че можеше да бъде по много по-интелигентен начин и депутатите можеха да бъдат изведени много по-рано. Можеше да бъдат изведени по друг начин, а не с този бял автобус“, коментира той.

„Тук си задаваме въпроса – чия собственост е белият автобус, с чии средства е закупен, ако е към дадено ведомство, и какви са функциите на този бял автобус, за да бъде използван за такова предназначение. Ако се окаже, че този автобус, както имаше подобни твърдения в медиите, е закупен по Шенген, означава, че той може да бъде използван само и единствено за превозване на група хора, които са преминали нелегално границата. Може би са целели с този автобус да изкарат депутатите нелегално през границата“, каза още бившият вътрешен министър.

#Цветан Цветанов #автобус #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници