Прокуратурата поиска 20 години затвор за Георги Енев, откраднал 1,5 млн. лева

Прокуратурата поиска 20 години затвор за Георги Енев, откраднал 1,5 млн. лева
A A+ A++ A

Прокуратурата поиска най-тежкото наказание за Георги Енев, откраднал близо 1,5 млн. лева от инкасо автомобил в Пловдив, предаде „Фокус“ - Пловдив.

След като изчете в детайли обвинителния акт за това как точно е извършил престъплението, наблюдаващият прокурор Билян Пинчев поиска 20 години затвор за Енев. В обвинителния акт той изтъкна и мотивите, с които е извършено престъплението – освен желанието на подсъдимия да се облагодетелства по незаконен начин и желанието му да отмъсти на фирмата за наложена му имуществена санкция, както и да накаже банковите институции.

Прокурорът изтъкна още, че смекчаващи по делото обстоятелства може да бъде само чистото съдебно минало на Енев. По делото са разпитани 39 свидетели и са извършено шест експертизи, в които и две ДНК-експертизи. По този начин категорично се доказва, че Енев е извършител на престъплението. Това, което с категоричност е доказано и описано в обвинителния акт, е само начинът, по който е извършено престъплението. Никъде в обвинителния акт не се сочи какво се е случило, след като Енев е изоставил личния си автомобил, с който е пренесъл парите до хижа над село Храбрино, както и каква е съдбата на сумата.

В момента съдът изслушва прения на адвокат на Георги Енев – Георги Кутрянски, който оспорва делото в частта, че престъплението представлява висока обществена опасност.

#Георги Енев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници