БСП иска 8 млн. лв. от резерва за заетост

БСП иска 8 млн. лв. от резерва за заетост
До края на годината на улицата ще останат още 32 158 души заради приключване на оперативна програма. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

„Коалиция за България ще предложи правителството да отпусне 8 милиона лева за средства за заетост, които да бъдат взети от резерва за спешни и неотложни нужди, който е над 200 милиона лева и се разходва с решение на МС“, каза Корнелия Нинова след заседание на ръководството на левицата, като предупреди, че до края на годината на улицата ще останат още 32 158 души заради приключване на оперативна програма.

Лидерът на БСП Сергей Станишев също посочи, че има реална опасност през есента безработните да се увеличат, защото тогава е краят на сезонната заетост. Поради това той настоя, че ще изисква от правителството да намери начин да не допуска скок на безработицата.

„В някои населени места безработицата е 60-70%. Така са разчетени средствата, че голямата част от хората с временна заетост излизат на улицата през август, септември и октомври. Надявам се да се намерят ресурси, да не се увеличава допълнително безработицата през есенните месеци“, подчерта лидерът левицата.

#Сергей Станишев #Корнелия Нинова #БСП #левицата #безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници