Остават 4 м до галерия „А“ в „Ораново“

Остават 4 м до галерия „А“ в „Ораново“
В нощта срещу вторник срещу сряда или рано сутринта в сряда ще бъде направен пробив в галерията, където е станало срутването. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

4 метра остават до проникването в галерия „А“ на рудник „Ораново“. Дали двамата затрупани са оцелели, ще стане ясно тази нощ, предаде кореспондент на БГНЕС в региона.

По данни от 15 часа във вторник първа смяна е прокопала 3 метра, остават още 4 от обходната, 33-метрова галерия, за да бъдат открити двамата затрупани миньори. До тази сутрин бяха прокопани 26 метра.

След като бъдат прокопани тези 4 метра, ще се пробие малък отвор, за да се проникне в галерия „А“, където се предполага, че са Иван и Николай.

Според главния инженер на рудника, ако от този малък отвор не изтече кал, той ще бъде разширен и това означава, че наистина след свлачището, убило на 16 юли Асен Стойнев и Христо Младенов, има ниша.

Всички се надяват откъснатите от света вече 15-и ден да са там. Проникването в галерията на срутването ще стане тази нощ или утре рано сутринта от първата смяна.

#Ораново #Асен Стойнев #Христо Младенов #Иван #Николай #миньори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници