Следователки объркали обвинението срещу Цветан Цветанов

Следователки объркали обвинението срещу Цветан Цветанов
A A+ A++ A

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов се е явил тази сутрин в Софийска градска прокуратура в Съдебната палата при прокурор Калоян Ангелов заедно с адвокат Каракушева. Това съобщи за агенция „Фокус“ адвокатът на Цветан Цветанов – Менко Менков.

Причината е била сбъркано обвинение от страна на следователките по делото, заради което внасянето на обвинителния акт е щяло да се забави допълнително, обясни адвокат Менков. 
„Следователките са объркали обвинението, въпреки че преди две седмици ни беше предявено разследването, затова се наложи тази сутрин той да ходи с адвокат Каракушева при наблюдаващия прокурор, за да може той да им поправи грешките. В противен случай трябваше да връщат делото и да се запознаем още два месеца с внасянето на делото в съда, а нашата цел е колкото се може по-бързо делото да влезе в съда. Тъй като аз съм в отпуск, се наложи той да отиде с адвокат Каракушева. Съдействахме по-бързо да станат нещата, за да може да бъде внесен обвинителният акт“, каза адвокат Менков. „Иначе трябваше делото да се връща обратно, да го викат отново и т.н.; по този начин реално прокурорът свърши работата на следователките; наново му предявява обвинение, наново му предявява разследването, за да се случат по-бързо нещата. Нашият интерес е – по-бързо да се движи, затова не сме възпрепятствали явяването на г-н Цветанов пред прокурора“, каза адвокат Менков.

„Самият факт, че следователките не могат да измислят правилно обвинение, е доказателство, че обвинението куца, и съм сигурен, че няма да могат да го докажат в съда“, коментира адвокат Менков. 

Обвинението срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов към момента остава същото – „за катерушката и за пързалката“ – каза адвокат Менков.

#Цветанов #обвинение #прокурор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници