Ердоган не е болен от рак

Ердоган не е болен от рак
В изявления, публикувани в днешния брой на известния всекидневник Posta, турският премиер Реджеп Тайип Ердоган твърди, че не е болен от рак. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В изявления, публикувани в днешния брой на известния всекидневник Posta, турският премиер Реджеп Тайип Ердоган твърди, че не е болен от рак.

В края на месец ноември той беше опериран и това предизвика съмнения в обществото за здравословното състояние на премиера, припомня БГНЕС.

„Не, нямам рак“, заявява Ердоган в отговор на въпрос на редакционния коментатор Мехмед Али Биланд.

Премиерът обяснява, че хирурзите са премахнали полипите от червата и не са открили никакви канцерогенни следи, пише в статията си Биланд. Ердоган уверява, че не е имал намерение да укрива операцията.

„Излязох както обикновено и към 19 или 20 часа отидох в болницата. Всеки, който е вдигнал глава, можеше да ме види“, обяснява той.

„Чувствах се зле заради падналия ми глас, усещах болки в гърба. Гласът ми беше паднал заради вкараните в гърлото ми тръби по време на операцията. А болките в гърба бяха вследствие на позицията на тялото по време на операцията“, добави Ердоган.

57-годишният премиер беше опериран на 26 ноември миналата година в Истанбул. Този активно присъстващ в турския политически живот мъж на няколко пъти отложи връщането си на работа и това накара турците да се питат за здравословното му състояние.

Той се върна към официалните си задължения на 13 декември. „Лекарите все още сериозно се грижат за мен и ме предупреждават да не се уморявам“, казва турският премиер.

#Реджеп Тайип Ердоган #премиер на Турция #Ердоган #рак #операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите