ДКЕВР прие новите цени на тока

ДКЕВР прие новите цени на тока
Цените са с малки корекции спрямо предварително предложените от работната група на Държавния енергиен регулатор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране прие новите цени на електроенергията, които влизат в сила от 1 август, предава БНР.

Цената на дневия ток пада с между 4,12% и 4,9% при различните електроразпределителни дружества, докато нощната енергия поевтинява с от 3,43% до 6,82%.

Крайните цени за електрическа енергия за битови клиенти на ЧЕЗ България с включени мрежови услуги са 15 ст. за киловатчас дневна тарифа и 9 ст. за нощна тарифа, колкото ще бъде и цената на тока и за потребителите на EVN България.

Цените за електрическата енергия за клиентите на Енерго-про с включени мрежови услуги са 16 ст. за киловатчас дневна енергия и 9 ст. за киловатчас през нощта.

Цените са с малки корекции спрямо предварително предложените от работната група на Държавния енергиен регулатор.

ДКЕВР ще проведе открито заседание и обществено обсъждане за разглеждане на цените на топлинната енергия и определяне преференциални цени на тока от комбинирано производство на топлофикациите със задна дата от 1 юли.

#ДКЕВР #цени #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници