44-ти ден #ДАНСwithME

44-ти ден #ДАНСwithME
На 44-тия ден протестът в София избра нови маршрути, като моста "Чавдар"
A A+ A++ A

44-ти ден на протест се проведе срещу кабинета Орешарски. Участниците започнаха да се събират пред Министерски съвет около 19.00 часа, развяваха български знамена и знамена на ЕС, освиркваха управляващите. Част от тях скандираха "Червени боклуци", предаде Агенция “Фокус”. Издигнаха и плакат с надпис: "На Бузлуджа се състоя най-масовата проява на Стокхолмски синдром".

На протеста имаше и група от хора с барабани, които пригласяха на освиркванията. Сред участниците имаше и екипи от по трима полицаи с жилетки „Антиконфликт”. По данни на МВР към 19.30 ч. техният брой е бил към 600 души, а около 20.00 часа 1000 души са били пред МС. Протестът започна спокойно, без инциденти и нарушения на реда.

Движението в района беше блокирано. Протестиращите държаха разпънато съединено знаме на България и Европейския съюз и голям трансперант, на който пишеше „В любовта е истината #ДАНСwithME”.

Шествието мина покрай сградата на парламента и продължи по бул. „Цар Освободител към паметника Васил Левски.

Шествието се спря и на кръстовището на бул. „Дондуков” и ул. „Злетово”, преди моста Чавдар. Един от участниците съобщи, че имат информация, че министър Цветлин Йовчев живее в района и като добри съседи те искат да дойдат и да го помолят за сол и мляко.

След кратка блокада на кръстовището на бул. „Владимир Вазов” след моста "Чавдар" шествието продължи в посока бул. „Мадрид”, като униформени полицаи отбиваха движението по пресечките на булеварда.

#полицаи #Чавдар #инциденти #Цветлин Йовчев #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници