Копаят нова обходна галерия в рудник „Ораново“

Копаят нова обходна галерия в рудник „Ораново“
Спасителните дейности по издирването на двамата затрупани миньори бавно напредват. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Започва да се копае нова обходна галерия в рудник „Ораново“, за да бъдат достигнати затрупаните миньори, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде БГНЕС.

Съобщението бе направено, след като Стойнев успя да излезе от парламента тази нощ. Той замина за Симитли, за да посети рудника, където вече 9 дни тече спасителната акция.

„Все още двамата затрупани миньори не са открити. Преразглеждаме не само проверка по тази концесия, а и на всички. Не е нормално спасителните служби да бъдат частни и ние да не можем да ги контролираме“, подчерта Стойнев.

Спасителните дейности по издирването на двамата затрупани миньори бавно напредват. От 16 юли се издирват двама от затрупаните в рудник „Ораново“ миньори. Други двама загинаха. На следващия ден след трагедията село Полена и село Полето се простиха с Асен Стойнев и Христо Младенов, на 40 и 45 години. В спасителната акция на 300 метра под земята се включи специализираният отряд на мина Челопечене. Скалата, която бе открита и спряла спасителните дейности, бе взривена.

#"Ораново" #Драгомир Стойнев #Стойнев #Симитли #Полена #Полето #спасителна акция #Асен Стойнев #Христо Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници