Парламентът остава под обсада, протестиращите се заканват да останат цяла нощ

Парламентът остава под обсада, протестиращите се заканват да останат цяла нощ
Протестиращите се заканват да останат около парламента през цялата нощ. Снимка: danswithme.com
A A+ A++ A

Продължава обсадата на парламента от всички страни, предаде агенция „Фокус“. Протестиращите скандират „Оставка“, „Мафия“ и „Червени боклуци“, развяват знамена, свирят със свирки и на барабани и обещават да останат през цялата нощ. Полицейското присъствие продължава да е засилено.

Протестиращите изскубват знаци с табели, на които пише бул. „Цар Освободител“. Между СУ „Св. Климент Охридски“ и парламента са натрупани павета, сложени са кофи за боклук, метални колчета, клони и по този начин е направена барикада на бул. „Цар Освободител“ в посока СУ „Св. Климент Охридски“. По бул. „Цар Освободител“ в посока ул. „Г. С. Раковски“ има барикада от боклуци и контейнери за боклук.

На ул. „Оборище“ в посока Националната библиотека са поставени павета, върху които са сложени много голям чадър и кашпи с растения от съседните заведения.

Пред Народното събрание обстановката остава сравнително спокойна. Част от хората са насядали по тротоарите и бордюрите, други стоят на групи и разговарят около огражденията. Протестиращи дават изявления пред медиите и показват разкъсани дрехи, както и синини и рани, които по думите им са получили след сблъсъците с полицията и жандармерията.

Протестиращите вдигат шум, тропат по кофите за боклук, надуват свирки. Повечето, които са вече няколко часа тук, са категорични, че днес ще останат до сутринта, а по принцип ще останат пред парламента до оставка. В парламента остават депутати, министри, експерти и журналисти, които така и не успяха да си тръгнат след заседанието на комисиите за бюджета. С кофи за боклук се изгражда още една барикада, между сградата на БАН и кооперацията срещу нея; целта е да се блокира движението по бул. „Цар Освободител“. Много хора има в градинката между СУ и парламента.

Пред Народното събрание остават протестиращи, които продължават да изграждат блокади. В социалните мрежи също има призиви - тепърва да се отива пред Народното събрание. Протестиращи носят от съседните улици различни предмети, с които изграждат блокади. Най-често се използват плочки и кофи за боклук. Блокадите се изграждат там, докъдето полицията допуска протестиращите. Блокиран е участък от ул. „Оборище“ от кофи за боклук и бетонни плочки. На места е изкъртен тротоарът, за да натрупат плочките.

#протест #Парламент #блокада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници