„Атака“ внесе сигнал до главния прокурор за протестите

„Атака“ внесе сигнал до главния прокурор за протестите
Политическа партия „Атака“ намира нарушения на закони с протестите в София.
A A+ A++ A

„Атака“ внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с нерегламентираните и незаконни митинги по силата на Закона за събранията, митингите и манифестациите, както и нарушаването и неизпълнението на законодателните разпоредби от страна на кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от пресцентъра на партията.

От „Атака“ заявяват, че „Българското общество е свидетел и заложник на група български граждани, които изразяват своето конституционно право да извършват митинги и събирания, без обаче същите да отговарят на изискванията на българското законодателство, и в частност на Закона за събранията, митингите и манифестациите. Вече 40-и ден законът е грубо погазен, а кметът на столицата не предприема действията, вменени й чрез горепосочения закон“.

Според партията протестиращите в София системно нарушават чл.5 от Закона за събрания, митинги и манифестации. В сигнала се казва, че „нерегламентираното и незаконно блокиране на пътни артерии в столицата създават редица трудности на гражданите, а с действията си протестиращите застрашават безопасността на движението в града.

Записано е също, че кметът трябва да предприеме необходимите мерки за безопасността на движението.

#"Атака" #Йорданка Фандъкова #граждани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници