Вивиан Рединг: В Брюксел няма корупция

Вивиан Рединг: В Брюксел няма корупция
Вивиан Рединг
A A+ A++ A

В Брюксел няма корупция. Но има много примери на корупция при начина, по който се харчат европейските пари в отделните страни членки. Това каза зам.-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг по време на Граждански диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи, предаде агенция „Фокус“.

В Брюксел имам собствена институция, която контролира какво правят нашите чиновници, и ако съществува проблем, те биват предавани на правосъдието, заяви Рединг.

Дискусията във Военния клуб тече близо два часа при изключителен интерес. Гражданин се извини на Вивиан Рединг, че българите я занимават с вътрешни проблеми и виждат в нея пореден месия, вместо да впрегнат собствената си енергия и да решат проблемите си.

Беше повдигнат въпросът за правото на пациентите да получават информиран избор за лечение. „Кога ще бъде отменена тарифата за държавните такси за съдебен процес, която е дискриминационна?“, попита гражданин. Жена попита как бъдещата европейска прокуратура ще противодейства на търговията с влияние. Граждани изразиха благодарност за това, че Рединг изразява подкрепа към протестиращите в България. 

89,5% от хората в залата смятат, че политиците трябва да комуникират по-често с гражданите. По 1 милион въпроса ми се задават на година чрез представителствата на Европейката комисия в страните членки, заяви Рединг. „Няма да оставим надзорът и партньорският механизъм да не действат“, каза тя. 

„Ще дойде ли време за жена председател на ЕК? Крайно време е женският талант да процъфтява навсякъде. В България имате великолепни жени, не ги тикайте в ъгъла. Използвайте таланта им“, заяви Рединг.

Имате великолепен представител в Европейската комисия – Кристалина Георгиева, каза зам.-председателят на ЕК по повод това колко е важно какви политици изпращаме в Брюксел.

#Вивиан Рединг #дискусия #София #демокрация #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници