Рединг: ЕК може да помоли министър да подаде оставка, но не и цяло правителство

Рединг: ЕК може да помоли министър да подаде оставка, но не и цяло правителство
A A+ A++ A

Европейската комисия като европейско правителство има възможност чрез своя председател да помоли министър да подаде оставка или комисар да подаде оставка, но не може да поиска от цялото правителство да подаде оставка. Това трябва да се разбере от българите. Това каза зам.-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг по време на Граждански диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи, предаде агенция „Фокус“.

Пожелавам ви успех в изграждането на правителство, в което имате доверие, заяви Рединг. Гражданин попита какво е намерението на ЕК по българските енергийни проекти. „Как да се чувстваме европейски, когато не можем да се почувстваме равноправни български граждани?“, попита друг участник в гражданския диалог. Беше повдигнат и въпросът за медийната политика.

„Трябва да избираме Малта или Ялта? Научила ли е нещо Европа от миналото, накъде върви Европа? Възнамерява ли Европа да взема по-мъдри, ориентирани към бъдещето решения?“, попитаха граждани.

Рединг отговори, че не може да има унифициране на заплатите на учителите във всички страни – членки на ЕС. 

„ЕС не налага на държавите членки в каква енергийна система да инвестират. Недейте да зависите в 98% от газовите си доставки. Затова ЕС се опитва да изгради мрежи и т.нар. енергиен микс“, заяви зам.-председателят на ЕК. „Решението дали да се строи, или не атомна централа е решение на отделната държава“, посочи Рединг.

#Вивиан Рединг #дискусия #демокрация #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници