Вивиан Рединг: Обещайте, че няма да пипате Конституцията!

Вивиан Рединг: Обещайте, че няма да пипате Конституцията!
Вивиан Рединг. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A


Когато правителството влага прекалено много пари в консуматорски програми, ще плащат следващите поколения. Това каза зам.-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг на Граждански диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи, предаде агенция „Фокус“. „Един от главните елементи на механизма на граждански надзор е да се каже на правителството, че е необходима ясна система за прозрачно назначаване на кадри“, посочи Вивиан Рединг. 

„Вие казвате, че гласът ви не се чува. Но вие много шумно протестирахте срещу едно назначение и гласът ви беше чут. За нас беше голямо облекчение да разберем, че вашият глас се чува“, заяви зам.-председателят на ЕК. 

„Бюджетът, който е предоставен на вашата страна, се разпределя справедливо. Вие казвате, че процедурата не се спазва. Ако европейските фондове се инвестират там, където трябва, децата ще имат достатъчно доход, в различните региони ще бъдат създадени достатъчно работни места. Но това е в истинска демокрация“, посочи Рединг.
„Защо се намесих в Румъния и Унгария - в двете държави съществуваше пълна дестабилизация в съдебната система, върховният закон беше елиминиран. Европейският съд се намеси. Но това няма общо с корупцията. Когато погледнете различните държави членки с най-големи проблеми с корупцията, това са държавите, които имат най-големи икономически проблеми. Благодаря на Бога, че във вашата страна никой не е докоснал и няма да докосне, обещайте ми, Конституцията“, посочи Вивиан Рединг. 

Мъж зададе въпрос дали не е време да се изравнят заплатите на европейските граждани в различните държави. Жена попита дали според Рединг държавните мъже чуват гласа на народа. Беше отправен и въпрос за българските лични лекари, които трябва да са на разположение на пациентите 24 часа в денонощието цяла година. Един от гражданите в залата заяви, че Рединг дава открит урок на българските политици за това как да разговарят с гражданите.

#Вивиан Рединг #дискусия #Конституция #институции #корупция #процедури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"