Плевнелиев: В следващите дни има всички шансове ГЕРБ да се върне в парламента

Плевнелиев: В следващите дни има всички шансове ГЕРБ да се върне в парламента
Президентът Плуевнелиев е убеден, че ГЕРБ могат да се дърнат в НС, за да продължат да работят като опозиция. Снимка:skandalno.net
A A+ A++ A

Президентът Плевнелиев заяви, че в следващите дни има всички шансове ГЕРБ да се върне в Народното събрание. За да се случи това, управляващите трябва да вкарат промените в Изборния кодекс в дневния ред на парламента, предаде Агенция „Фокус”.

 

“Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няколко пъти заяви, включително и в петък, в предаването „Панорама” по БНТ, че ГЕРБ ще се върне в НС, ако промените в Изборното законодателство влязат в дневния ред”, заяви Плевнелиев. По думите му, ако това се случи парламентът ще заработи нормално, опозицията ще си бъде на мястото, управляващите, също ще работят.

 

Президентът коментира, че на новия председател на ДАНС трябва да се даде шанс и той се въздържа от коментар за избора. Държавният глава коментира процедурата, по която беше избран Владимир Писанчев „Леко смущаващо е, че неправителствените организации не можаха да задават въпроси на дебата за новия председател на ДАНС”, каза Плевнелиев. Друго смущаващо, според него е, че алтернативната кандидатура за председател на ДАНС сега ще бъде заместник- председател.

#Бойко Борисов #ДАНС #Писанчев #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници