Лекари без лиценз “лекуват” по курортите ни

Лекари без лиценз “лекуват” по курортите ни
Студенти, без лицензи за лечение на пациенти, извършват незаконна медицинска дейност по курортите ни. Снимка:troian.com
A A+ A++ A

Освен в болниците докторите с ценз са кът и по морето, заяви пред standartnews.com изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев. Той допълни, че често туристическите фирми се натъкват на лекари, които извършват нелегална медицинска дейност на територията на курортите, защото нямат лиценз за това.

 

"Ежедневно се сблъскваме с псевдолекари или лекари, които нямат право да оперират на наша територия, които извършват дейност, защото е печеливша, а този, който отговаря, е нашата фирма, но не можем да контролираме този процес", подчерта Станев.

 

Медици, най-често студенти, които още не са завършили, предлагат услугите си на туристи, а след това се налага други доктори да долекуват, защото състоянието им вместо да се подобрява, се влошава.

 

Оказва се, че в схемата били замесени и таксиметрови шофьори, които работели по курортите. Те вземали туристи и ги карали в близко здравно заведение. В крайна сметка туристът обикновено не можел да каже, нито в кое здравно заведение е бил, нито пък името на лекаря, нито как точно е бил лекуван, защото не получавал документ за прилаганото му лечение.

#Красимир Станев #лекари #шофьори #документ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници