Джордж Лукас се пенсионира

Джордж Лукас се пенсионира
Американският режисьор Джордж Лукас съобщи, че след излизането на новия му филм смята да се пенсионира или поне да се съсредоточи върху не толкова комерсиални проекти. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Американският режисьор Джордж Лукас съобщи, че след излизането на новия му филм смята да се пенсионира или поне да се съсредоточи върху не толкова комерсиални проекти.

„Излизам в пенсия“, сподели Лукас и намекна, че може да напусне и продуцентската си компания „Лукасфилмс“, която създаде през 70-те години на миналия век, предаде БГНЕС, цитирайки световни медии.

Новият филм на Лукас „Червените опашки“ излиза в САЩ на 20 януари. В интервю за в. „Ню Йорк Таймс“ режисьорът споделя, че иска да последва примера на Франсис Форд Копола и оттук нататък да се посвети на независими проекти.

„Той показа, че може да прави комерсиални филми. Време е да разкрие и другото си лице“, смята Копола.

Лукас беше окуражен в новите си начинания от още много изтъкнати хора, сред които Рик Маккалъм, негов приятел от 30 години и производител на аксесоарите за „Междузвездни войни“.

„След като „Червените опашки“ излезе на екран, Джордж ще е направил всичко, което е искал да направи. Той ще изпълни задачата си както като човек, така и като режисьор“, смята продуцентът.

Във връзка с поредицата „Междузвездни войни“ Лукас потвърди, че не смята да режисира нови филми поради простата причина, че вече не понася агресивните реакции на почитателите на сагата, които го упрекват, че се е отклонил от оригиналния си проект.

#Франсис Форд Копола #„Междузвездни войни“ #режисьор #Лукас #Джордж Лукас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници