Обвиниха сценарист в сексуален тормоз над 38 жени

Обвиниха сценарист в сексуален тормоз над 38 жени
A A+ A++ A

Близо 38 жени обвиниха в сексуален тормоз американския сценарист Джеймс Тобак. Според изданието той се фокусирал основно върху млади момичета, студентки или гимназистки, увличайки ги в идеята за холивудска слава. По-късно, когато те се явявали на прослушвания, били подложени на тормоз от негова страна, пише в. „Лос Анджелис Таймс”, цитират от NOVA. 

Никоя от жертвите не се е обърнала към полицията, а самият Тобак напълно отрича обвиненията. Пред вестника той твърди, че никога не е виждал посочените жени или не ги помни.

Режисьорът отбелязва, че през последните 22 години е било "физически невъзможно" да извършва подобни неща, описани от жените, тъй като има диабет и болест на сърцето, които изискват медикаменти и утежняват състоянието му.

72-годишният Джеймс Тобак работи като режисьор, сценарист и продуцент на повече редица популярни филми, включително "Черно и бяло" (1999) с Робърт Дауни Джуниър и Клаудия Шифър, както и "В очите" (1983) с Настася Кински. През 1992 г. е номиниран за „Оскар” за сценария на „Бъгси”.

След като редица холивудски актриси заговориха открито за това, че са били обект на сексуален тормоз и дори изнасилване от страна на дискредитирания американски продуцент Харви Уайнстийн, жени в целия свят започнаха да разказват за преживелиците си, сходни с тези на жертвите на Уайнстийн.

#сексуален тормоз #слава #тормоз #режисьор #сценарист #продуцент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »