Почетоха жертвите на атентата в Бургас с едноминутно мълчание

Почетоха жертвите на атентата в Бургас с едноминутно мълчание
Взривеният при атентата автобус. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Възпоменателна церемония за жертвите на терористичния акт преди година се провежда на бургаското летище, предаде радио „Фокус“ – Бургас.

Българският шофьор Мустафа Кьосов, който загина при терористичния акт, и петимата загинали израелци бяха почетени с едноминутно мълчание.

Премиерът Пламен Орешарски, който присъства на церемонията, заяви, че една година след ужасяващия атентат спомените на това място са по-ясни отвсякога, но също така е ясно, че тероризмът няма оправдание.

Орешарски благодари на службите на различни страни, които са съдействали за разследването на атентата.

Премиерът подчерта, че се надява на консенсусно решение - от една страна Европейският съюз да включи в списъка на терористичните организации военното крило на Хизбула, но същевременно страната ни да запази отношенията си с Ливан.

Орешарски благодари на израелските служби за съдействието, което са оказали за обучение на български специалисти в противодействието на терористични актове.

Словото си министър-председателят завърши с цитат от Васил Левски, 176 години от рождението на който се отбелязват днес: „Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност".

#Пламен Орешарски #Бургас #възпоменателна церемония #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници