Хакери атакуват сайтовете на OFFNews.bg и Pik.bg

Хакери атакуват сайтовете на OFFNews.bg и Pik.bg
A A+ A++ A

Мащабна хакерска атака се осъществява от днес сутринта срещу два български новинарски сайта - OFFNews.bg и Pik.bg, съобщават от двете медии.
Публикуваме без съкращения позицията на OFFNews и “Пик” за хакерската атака срещу двата сайта:

До всички медии в България

Уважаеми колеги,

В момента сайтовете OFFNews.bg и Pik.bg са жертва на мащабна компютърна атака.Атаката започна между 5 и 6 часа сутринта и представлява flood-ване (атакуване от многбройни IP адреси едновременно).

Атаката е една от най-големите, правени някога към България и се осъществява от милиони IP-та, които атакуват всички портове. Най-голяма част от адресите са от Канада, но има и от много други страни.

По тази причина за съжаление сме принудени временно да спрем достъпа до страницата си от чужбина, за да ограничим нападението.

Затова днес ще публикуваме статиите си във Фейсбук страниците си.Pik.bg и OFFNews.bg многократно са ставали обект на атаки, но никоя от тях не е била от подобен мащаб.

Ръководствата на двата сайта уведомиха за атаката сектор „Компютърни престъпления“ към ГДБОП.

Екипите на OFFNews.bg и Pik.bg са уверени, че атаката е свързана с днешната обсада на парламента и цели медийно затъмнение чрез спирането на два сайта от основните сайтове, които отразяват протестите.

Благодарим на всички колеги, които изразиха съпричастност към нас и публикуваха дописки за атаката.

Благодарим на читателите си, които ни подкрепиха в този труден момент и продължават да разпространяват информацията ни по всички възможни канали.

#хакерска атака #сайтове #Канада #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници