Протестиращ опита да се самозапали на "Орлов мост", центърът е под блокада

Протестиращ опита да се самозапали на "Орлов мост", центърът е под блокада
Центърът на столицата е блокиран от протестите Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По време на протеста на „Орлов мост”, мъж направи опит да се самозапали, но полицията му попречи, съобщи БНР. От МВР потвърдиха за Фокус, че мъж е направил опит да се самозапали на „Орлов мост”, но палежът е предотвратен.

Мъжът е на около 40 години. Според очевидци, мъжът носел със себе си двулитрова пластмасова бутилка от минерална вода, в която носил течност, вероятно бензин. Преди опита си за самозапалване, разговарял с протестиращи, но не е споменавал за намерението си. Мъжът не е носил лозунги, не е скандирал нищо, нито е обявил какво смята да прави. По някое време се е залял с течността от бутилката, тръгнал е да извади запалка от джоба си, като тогава полицията се е намесила и е предотвратила самозапалването.

Остава блокирано движението в центъра на столицата - от Орлов мост, през Софийския университет, до Народното събрание и храм-паметника "Свети Александър Невски", предаде агенция “Фокус”. На Орлов мост протестиращите са се събрали на групи от около 10 – 20 души на различни места на кръстовището, където разговарят, бият с барабани, развяват български знамена, надуват свирки, тромбони и вувузели. Няма скандирания.

Има хора, които са насядали по кръстовището, има хора с велосипеди, както и със скейтбордове. На асфалта на Орлов мост са изписани имена на български градове, които, подкрепяли инициативата ‪#‎ДАНСwithme‬ за оставка на правителството на Пламен Орешарски.

По бул. „Цар Освободител” от Орлов мост до Софийския университет и Народното събрание движението остава блокирано. По бул. „Цариградско шосе” е спряно движението до отклонението за телевизионната кула. Пред Народното събрание също остават протестиращи, както и загражденията около сградата на парламента. Около 50-ина протестиращи остават пред храм-паметника „Свети Александър Невски”, част от тях седят на стълбите, друга част седят на пътното платно.

#самозапалване #протести Орешарски #Орлов мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници