Протестиращи срещу протестите: Г-жо кмет, въведете ред!

Протестиращи срещу протестите: Г-жо кмет, въведете ред!
Протестиращи има и срещу шума на протестите. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Около 50 граждани са се събрали пред сградата на Столична община в знак на протест от блокадите на улици и спирането на движението в столицата по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, съобщи агенция „Фокус“.

Протестиращите настояват кметът Йорданка Фандъкова да изготви график по дни за провеждането на протести срещу кабинета „Орешарски“.

За втори пореден ден в четвъртък столичани са издигнали лозунги, които гласят: „И аз имам права“, „Г-жо кмет, въведете ред“, „Всички имаме права“, „Цариградските вълни само за коли“, „София е за всички“.

Пред сградата на общината, където започва заседанието на Столичния общински съвет, се чуват освирквания и скандирания. Гражданите настояват да има ясен маршрут, по който ще преминава протестното шествие, както и да е ясно за колко време, кога и кои улици ще бъдат затворени за движение.

В протеста на столичани се включиха и представители на политическа партия „Зелените“. Полицейското присъствие в района около сградата на Столична община е изключително засилено.

Затворено е движението от бул. „Васил Левски“ по улица „Московска“. Протестиращи граждани срещу правителството все още има до Храм-паметник „Св. Александър Невски“, където се чуват освирквания и скандирания „Оставка“.

#протести Орешарски #Йорданка Фандъкова #Пламен Орешарски #протестиращи #Зелените #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници