Състоянието на Сугарев е стабилно, без опасност за живота

Състоянието на Сугарев е стабилно, без опасност за живота
A A+ A++ A

Състоянието на Едвин Сугарев е стабилно, без опасност за живота му“, заяви за NOVINITE.BG д-р Костадин Ангелов - директор на Александровска болница, където днес беше приет обявилият гладна стачка Сугарев. Ангелов отказа да предостави конкретни подробности, касаещи медицинското състояние на пацианта, като обясни, че те са лекарска тайна и не могат да бъдат оповестявани по медиите.

Той поясни, че Сугарев се намира в състояние, което изисква болнично лечение. Той е настанен в реанимацията. Състоянието му е под постоянен контрол и се провежда активно лечение. Вливат се водно-солеви разтвори, предвидено е специализирано хранене и непрекъснато мониториране на жизнените функции.

„Състоянието му е стабилно, той е в съзнание и е контактен и адекватен. Няма притеснения за живота му“, подчерта д-р Ангелов.

Лекарят заяви, че не може да коментира гладната стачка на Сугарев. „Осигурили сме болничен диетолог, който ще му изработи специална диета за захранването. Ще започнем с това още в самата болница“, каза още лекуващият лекар. Той уточни, че Едвин Сугарев може да бъде изписан, едва когато бъде стабилизирано здравословното му състояние. 

Междувременно днес сутринта децата на Едвин Сугарев започват гладна стачка в подкрепа на баща си. Те съобщиха за намерението си в отворено писмо до медиите.

В писмото те казват:

„Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо. Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо.

Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута.

Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест. Не приемаме да живеем в общество, в което той – както и протестът на хилядите българи – не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме“.

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

#Едвин Сугарев #гладна стачка #реанимация #състояние

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници