Адемов: Еднократно обезщетение от 325 лева за семействата на загиналите миньори

Адемов: Еднократно обезщетение от 325 лева за семействата на загиналите миньори
За причините довели до инцидента, министърът коментира: „Това е информация, която можем да получим едва, когато огледът приключи, и когато приключат всички дейности, свързани с досъдебното производство“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На семействата и близките на загиналите миньори ще бъде отпусната еднократна помощ в размер на 325 лева, погребението ще бъде организирано за сметка на фонд „Социална закрила”, каза пред „Фокус“ министърът на труда и социалната политика, Хасан Адемов.

„Разпоредили сме на Дирекция „Социално подпомагане” към общината, от която са загиналите миньори, семействата да бъдат подпомогнати. Вероятно утре, на заседание на Министерски съвет, ще предложим с министър Драгомир Стойнев решение на Министерски съвет, което ще обяви лично премиерът. Той е информиран за това, което се случва и от двамата министри и от шефа на Главна инспекция по труда, посочи министър Адемов.

За причините довели до инцидента, министърът коментира: „Това е информация, която можем да получим едва, когато огледът приключи, и когато приключат всички дейности, свързани с досъдебното производство“.

„На този етап е рано да се каже какви са причините за този изключително неприятен инцидент, каква е причинно-следствената връзка за възникването на този казус. По информация на управителя на мина „Пирин Ораново” ЕАД, става въпрос за срутване на големи количества скални и кални маси. Това е, което мога да кажа до момента. В тази мина работят 262 работници, от които общо подземни работници са 148. Тази сутрин са влезли в мината 45 миньори“, коментира Адемов.

#Хасан Адемов #Ораново #миньори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници