Адемов: Не е ясно точно къде се намират заградените миньори

Адемов: Не е ясно точно къде се намират заградените миньори
„Първо са били сезирани спасителните служби, които започнали аварийно-спасителните работи, минните спасители от Бобов дол са били първите, които са получили сигнала“, каза Адемов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„На този етап има само предположения, че двамата миньори са зад свлачищата и калните маси, които пречат да се достигне до тях. Големият проблем е, че не е ясно точно къде се намират, а не е ясно и дали тръбата, която трябва да им осигури въздух, е достигнала до тях“, заяви пред „Фокус“ министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

„С министър Драгомир Стойнев и с Румяна Михайлова, директор на Главна инспекция по труда, сме на място“, добави Адемов.

Загиналите са двама, а други двама са все още заградени.

Става въпрос за срутване на големи количества земни маси, в това число и кални маси. Инцидентът се е случил към 09:45 часа.

„Първо са били сезирани спасителните служби, които започнали аварийно-спасителните работи, минните спасители от Бобов дол са били първите, които са получили сигнала“, каза Адемов.

Около 11:09 часа е била сезирана и Регионалната дирекция „Полиция” – Благоевград.

За момента е ясно, че продължават аварийно-спасителните работи, като целта е да се достигне до двамата миньори, които са заградени, и за които все още няма информация дали са живи или не.

„Работи се на три смени, работят и миньорите, които са били днес на смяна – 45 човека, работата, която извършват, е на ръце, с кофи да се изхвърлят калните маси и е изключително трудно да се достигне до мястото, където се предполага, че са двамата заградени миньори“, обясни министър Адемов.

Той уточни, че екипи на Районна прокуратура са на място и продължават огледите и разпитите на свидетелите.

„По информация на Районната прокуратура, е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител”, каза още министър Адемов.

#Ораново #миньори #Хасан Адемов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници