Тежката катастрофа край Елин Пелин станала заради куче

Тежката катастрофа край Елин Пелин станала заради куче
Младежите са искали да тестват колата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пресичащо куче най-вероятно е причината за жестоката катастрофа край Елин Пелин, отнела живота на петима души.

Както по-рано съобщихме, петима младежи загинаха при тежка катастрофа между Елин Пелин и гара Елин Пелин. Тежкият пътен инцидент е настъпил вследствие на сблъсък с бетонов скат встрани от пътя. Инцидентът е станал около 06:45 часа. Сигналът за катастрофата е подаден от шофьор на преминаваща кола.

„Автомобилът е БМВ 320, но доколкото имаме информация, същото БМВ е тунинговано за по-голяма мощност. Около 00:30 часа, по първоначални данни, младежите са били с още по-голяма компания на стадиона на Елин Пелин и след това петимата са решили да пробват мощността на автомобила. Автомобилът е принадлежал на 21-годишния младеж, който е и шофирал“, съобщи началникът на РУП-Елин Пелин главен инспектор Мариета Иванова пред БГНЕС.

По-рано БНР съобщи, че скоростомерът на БМВ-то им е показвал скорост от 210 км/ч. Вероятно когато автомобилът вдигнал високата скорост, той бил засечен от куче. Шофьорът се е опитал да не го удари и набил рязко спирачки, но въпреки това той ударил животното, след което автомобилът се обърнал, завъртял се и се ударил в бетонни платна, намиращи се до пътя.

Към момента не може да се каже категорично каква е причината за инцидента, тъй като не е имало свидетели на случилото се. По думи на разпитани към този момент свидетели, пътуващите в автомобила не са били употребили алкохол. Експертиза ще докаже това.

Предстои общината да обяви ден на траур в деня, в който ще бъдат погребани петимата. Вероятно общинският съвет ще вземе решение да подпомогне семействата на загиналите, като поеме разноските по погребенията.

Близо пет часа пътят между Елин Пелин и гара Елин Пелин беше затворен, тъй като инцидентът се е случил на по-малко от километър от поста над река Лесновска в покрайнините на град Елин Пелин и в непосредствена близост до логистичния център на голяма търговска верига. Движението през това време се пренасочваше от полицията през обходни маршрути.

От Областната дирекция на МВР и от Районното управление на полицията в Елин Пелин изказват своите съболезнования на близките на загиналите младежи. Разследването продължава, като случаят се наблюдава от Софийска окръжна прокуратура.

#Елин Пелин #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници